« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Poštovani osmaši i roditelji,
Počele su prijave u sustav, a uskoro će i prijave u programe , kao i upisi. Da biste bili informirani kao i sigurni u pravilan izbor programa preporučam ove portale:
www.upisi.hr
www.škole.hr
www.srednja.hr
e-Usmjeravanje
Na portalu: upisi.hr nalaze se hodogrami za redovite kandidate, za kandidate s teškoćama u razvoju, i za upis u razredne odjele za sportaše i umjetničke odjele. Tu ćete naći detaljne upute vezano uz prijave i upise kandidata.
Posebno preporučam portal: e-Usmjeravanje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u kojem imate Upitnik interesa i kompetencija, koji će vam pomoći napraviti samoprocjenu vlastitih interesa i kompetencija te time olakšati izbor zanimanja. Preporučam brošuru "Kamo nakon osnovne škole", u kojoj su opisani svi programi u Republici Hrvatskoj, nastavni predmeti i satnica kroz godine školovanja, navedeni Učenički domovi i ostale informacije.
Zajednički roditeljski sastanak zakazujemo za 12. 6. 2024., u srijedu u 18.00 sati.
U prilogu su preporučeni normativni akti.
Pedagoginja:Željka Mikić-Kraker
https://www.hakom.hr/
https://www.youtube.com/watch?
Skupina učenika 4.a i 4c. razreda posjetila je OPG Veselić i upoznala se s ekološkom proizvodnjom hrane te su i sami posijali nekoliko vrsta povrća. Kako nam je bilo pročitajte u nastavku.
Naši mali poduzetnici stalno su u akciji. U ponedjeljak, 16. ožujka učenici 4.a i 4.c posjetili su obiteljsko gospodarstvo Veselić u Novom Selu Palanječkom i upoznali se s ekološkom proizvodnjom hrane. Obitelj Veselić krenula je od uzgoja jagoda (koje jedva čekamo) i proširila se na uzgoj ostalog voća i povrća.
Prošli smo plastenicima, bili na plantaži jagoda, a učenici su i sami posijali kupus, blitvu, rajčicu i drugo povrće te smo dogovorili ponovni posjet da vidimo kako rastu naši nasadi.
Uvjerili smo se koliko truda, rada, strpljenja i vremena treba kako bi iz sićušnog sjemena niknula biljka koju često uzimamo zdravo za gotovo, ne razmišljajući uopće koliko je mukotrpan put od sjetve do povrća na našem stolu.
Ljubazni domaćini (gospođa Veselić i njezin sin) su nam nakon obilaska i zanimljivog pripovijedanja o tome što sve rade pripremili odličan biljni čan i počastili sokom od jagoda, a na odlasku smo dobili staklenku premaza od tikve i jabuke.
Znatiželja, veselje, praktičan rad i upoznavanje s uzgojem voća i povrća od samog sijanja do gotovog proizvoda ( pekmezi, sokovi, ajvar...)obilježili su ovaj naš susret s dragim i vrijednim ljudima.
Na sajmu, za Dan škole moći ćete kupiti i naše sadnice povrća i začinskog bilja.