preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Bobetko" Sisak

Login
Ljetopis

100 godina školstva
ERASMUS +

"Krenimo zajedno"

     

               Projekt 

          "Krenimo zajedno" 

            

Digitalno pismo

ŠKOLA ZA ŽIVOT

   

Kalendar 2021./2022.

      

Projekt ČITANJE

Projekt "Čitanje ne poznaje granice"

PROJEKT MEDIJSKA PISMENOST
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Besplatni udžbenici

   

Državno natjecanje -2. mjesto u odbojci (m) 1. mjesto islamski vjeronauk

Tražilica
Tražilica
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
ŠKOLONTIRANJE

Priloženi dokumenti:
Vijest Svjetski dan volontera.docx

Pogledajte...

      

Projekt Pet za net

        

 
Priloženi dokumenti:
Pet za net.docx

eTwinning projekti Webučionica 2.0 i Moja kreativna i zabavna učionica
Ivona Šakić / datum: 24. 5. 2022. 14:39

Ovih dana završavamo projektne aktivnosti eTwinning projekta u kojima smo sudjelovali tijekom školske godine. Među njima su i projekti Webučionica 2.0 i Moja kreativna i zabavna učionica.

U oba projekta sudjelovali su učenici naše škole pod vodstvom učiteljica informatike Jasminke Gerin, Vesne Majdandžić i Ivone Šakić

Moja kreativna i zabavna učionica je eTwinning projekt u okviru kojega učitelji prikazuju na koji način u svom razredu motiviraju učenike. Kroz različite aktivnosti učitelji stvaraju okružje koje poticajno djeluje na učenike, podržava ih, potiče na istraživanje i motivira za rad.
Učenici su na poticaj svojih učitelja izrađivati kreativne materijale i pokazali spremnost fleksiblinog kombiniranja različitih ideja i pristupa radu.

Webučionica 2.0 je eTwinning projekt čiji je cilj stjecanja digitalnih znanja i vještina uz niz webinara formiranih u obliku korak po korak pristupa. Krajnji cilj je razvoj digitalnih vještina kod učitelja i učenika.

Učenici su uz vodstvo svojih učiteljica vrijedno radili tijekom cijele školske godine na oba eTwinning projekt. Proveli su i odradili niz različitih aktivnosti te se vesele novim projektima i izazovima.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Safer Internet Day 2022. / Dan sigurnijeg interneta
Ivona Šakić / datum: 24. 5. 2022. 14:20

Ove školske godine učenici 2. i 3. razreda na satovima izvannastavne aktivnosti Mali informatičari s učiteljicom informatike Ivonom Šakić sudjelovali su u eTwinning projektu Safer Internet Day 2022. / Dan sigurnijeg interneta 2022.

Raznim aktivnostima kroz projekt su nastojali odgovoriti na pitanje kako maksimalno iskoristiti mogućnosti koje nam donosi digitalno okruženje, istodobno ublažavajući bilo koju potencijalnu negativnu nuspojavu koja ide uz to. Svojim radom na  projektu željeli su podići svijest o sigurnom korištenju Interneta.

Projekt je započeo u prosincu 2021. i traje do kraja svibnja 2022. Težište i glavne aktivnosti su svakako bile organizirane tijekom mjeseca veljače kada službeno i obilježavamo Dan sigurnijeg interneta.

Učenici su rado sudjelovali te se vesele novim projektima iduće školske godine.


[OPŠIRNIJE]Radionice u okviru projekta Sa STEM-om raSTEMo
Ivona Šakić / datum: 15. 4. 2022. 13:24

12. ožujka 2022. u našoj školi predstavljen je projekt Sa STEM-om raSTEMo.
Kroz radionice koje su organizirane, učenici trećih i četvrtih razreda naše škole na zanimljiv su se način upoznali s prirodnoznanstvenim i tehnološkim konceptima te su sudjelovali u praktičnim radovima, pokusima, mikroskopirali pomoću LCD mikroskopa i programirali robota.

Nositelj projekta je Društvo naša djeca Jastrebarsko u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Centrom za kulturu Jastrebarsko.
Fotografije pogledajte na poveznici ispod.

Sa STEMom raSTEMo - MyAlbum


[OPŠIRNIJE]Online predstava RUR u našoj školi
Ivona Šakić / datum: 25. 3. 2022. 14:14

24. ožujka 2022. godine učenici naše škole imali su priliku pogledati predstavu Zagrebačkog kazališta mladih RUR (puni naziv RURURURUR, kao robotska greška u jeziku) u online formi putem ZKM Vimeo kanala. Predstava je izvedena u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Boom! Teatrom. Inspirirana je slavnim tekstom Karela Čapeka, R.U.R. u kojem je uostalom prvi put prije 100 godina upotrijebljena riječ „robot“.

Na zanimljiv i interaktivan način predstava je učenike povela u budućnost, u svijet nakon ekološke krize, da bi se sve okončalo pravom detektivskom pričom o ubojstvu i potragom za krivcem – čovjekom ili humanoidim robotom.

Nakon predstave učenici su sudjelovali u dramskoj radionici u trajanju od 25 minuta. Radionicu su vodili dramski pedagozi ZKM-ovog Učilišta. Radionica se odvijala putem live streama te su naši učenici u njoj ravnopravno sudjelovali sa gledateljima predstave uživo u kazalištu. Pitanja utjecaja umjetne inteligencije na ljudske živote, te argumentirana rasprava da ili ne umjetna inteligencija u svakodnevnici, koje su njezine dobre, a koje loše strane su teme kroz koje su učenici prolazili tijekom radionice.


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta 2022.
Ivona Šakić / datum: 7. 3. 2022. 08:20

Nizom različitih aktivnosti na redovnoj, izbornoj i izvannastavnoj nastavi informatike i ove godine obilježili smo Dan sigurnijeg interneta.

Učenici su stvarali različite digitalne materijale s temom sigurnosti na internetu te razgovarali i raspravljali o problemima s kojima se susreću,  kako se zaštiti i kako se primjereno ponašati u virtualnom svijetu.

Učenici nižih razreda zaigrali su poučnu igru Dabrica Darka otkriva digitalni svijet, a učenici viših razreda igru Dabrica Darka otkriva kako ostaviti dobre digitalne tragove. Sudjelovali su i rješavanju izazova Interland te u učeničkoj Potrazi za boljim internetom 2022. koju je organizirala udruga Suradnici u učenju. Učenici viših razreda izrađivali su i programe sa sigurnim lozinkama.

Učenici drugih i trećih razreda na izvannastavnoj aktivnosti Mali informatičari natjecali su se u kvizu znanja o sigurnosti na internetu.

Sve provedene aktivnosti imaju za cilj poučavati djecu osnovama digitalnog građanstva i sigurnosti kako bi mogli pouzdano istraživati internetski svijet.

Fotografije pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekti u nastavi informatike
Ivona Šakić / datum: 20. 1. 2022. 11:52

Ove školske godine učenici 2., 3., 5. i 6. razreda kroz izbornu i redovnu nastavu informatike s učiteljicama Jasminkom Gerin, Vesnom Majdandžić i Ivonom Šakić sudjeluju u dva eTwinning projekta. To su Webučionica 2.0/Webclassroom i Moja kreativna i zabavna učionica.    

Cilj ovih projekata je razvijati digitalna znanja i vještine kod učenika korištenjem različitih programa i aplikacija, poticati učenike na razvoj informacijsko-komunikacijskih kompetencija,  učiti ih kako učiti, razvijati socijalne i građanske kompetencije te razvijati poduzetnost i inicijativnost.     


[OPŠIRNIJE]Sat kodiranja (Hour of Code)
Ivona Šakić / datum: 19. 12. 2021. 14:23

Ove godine Sat kodiranja (Hour of Code) proveden je od 6. do 12. prosinca. I ovaj puta učenici naše škole na satovima informatike uz učiteljice Jasminku Gerin, Vesnu Majdandžić i Ivonu Šakić uključili su se u obilježavanje.
Koristeći zanimljive aktivnosti na stranici https://hourofcode.com/hr/learn rješavali su različite zabavne zadatke, a pri tome stvarali i slagali svoje programske kodove.


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan programiranja
Jasminka Gerin / datum: 22. 10. 2021. 23:00

U projektu Europski tjedan kodiranja od 8. – 23. listopada 2021.  sudjelovali su učenici od 1. do 8. razreda, učili su programirati i shvatiti svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširili su svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija, te razvijali vještine i sposobnosti kako bi istraživali nove ideje i bili inovativni. Učenici su kodirali uz pomoć robota-miša, online interaktivnih simulacija i micro:bit-a te stvarali programe u programskom jeziku Scratch.


[OPŠIRNIJE]Arduino projekt Brojač
Vesna Majdandžić / datum: 12. 7. 2021. 07:26


[OPŠIRNIJE]Ljetni boravak
Vesna Majdandžić / datum: 9. 7. 2021. 16:23

[OPŠIRNIJE]Arduino IoT projekt Sobni koš
Vesna Majdandžić / datum: 1. 6. 2021. 07:24


[OPŠIRNIJE]Digitalna igra(čka) Sobni koš
Vesna Majdandžić / datum: 23. 3. 2021. 07:20


[OPŠIRNIJE]Projekti u nastavi informatike
Vesna Majdandžić / datum: 21. 12. 2020. 09:39

Tijekom prvog polugodišta u nastavi informatike realizirali smo projekte Europski tjedan kodiranja (EU Code Week) i Sat kodiranja (Hour of Code) te započeli s realizacijom projekta Programiranje LEGO robota. Učenici su sudjelovali i na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju