preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Bobetko" Sisak

Login
Ljetopis

100 godina školstva
ERASMUS +

"Krenimo zajedno"

     

               Projekt 

          "Krenimo zajedno" 

            

Digitalno pismo

ŠKOLA ZA ŽIVOT

   

Kalendar 2021./2022.

      

Projekt ČITANJE

Projekt "Čitanje ne poznaje granice"

PROJEKT MEDIJSKA PISMENOST
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Besplatni udžbenici

   

Državno natjecanje -2. mjesto u odbojci (m) 1. mjesto islamski vjeronauk

Tražilica
Tražilica
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
ŠKOLONTIRANJE

Priloženi dokumenti:
Vijest Svjetski dan volontera.docx

Pogledajte...

      

Projekt Pet za net

        

 
Priloženi dokumenti:
Pet za net.docx

Natjecanja
CM liga - naši učenici najbolji u 3. kolu i 2. u ukupnom poretku
Ivona Šakić / datum: 15. 6. 2022. 12:30

Trećim kolom završilo je ovogodišnje natjecanje CM (Croatian Makers) lige. Naši učenici su u trećem kolu osvojili 1. mjesto u mlađoj dobnoj skupini regije Sisak. Posebno se istaknuo Luis Laki (2.c) koji je u pojedinačnoj kategoriji zauzeo 3.mjesto.

U ukupnom poretku za cijelu školsku godinu naši učenici su zauzeli odlično 2. mjesto u regiji Sisak. Ova regija obuhvaća cijelu Sisačko-moslavačku, te dio Zagrebačke županije.

Našu školu su kroz kola lige ove godine predstavljali: Luis Laki (2.c), Rea Dalia Tomić (2.c), Roko Klindić (3.a), Petra Pakasin (3.a), Ante Orešić (3.b), Luka Valešić (4.a), Luka Rajković (4.b), Bleron Muhadri (5.a), Noa Rožanković (5.a),  Karlo Solomun (5.a), Ana Bobetko (5.a), Marta Ogulinac (5.a) i Anja Leček (5.a). Mentorice učenicima su bile učiteljice informatike Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Veselimo se novim izazovima i iduće školske godine!

Fotografije pogledajte na poveznici ispod.

Croatian  Makers liga 2021./2022. - MyAlbum


[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu 2022. županijska razina
Jasminka Gerin / datum: 26. 4. 2022. 16:24

26.4.2022. učenici naše škole sudjelovali  na županijskom natjecanju Sigurno u prometu 2022. i ostvarili 5. mjesto.


[OPŠIRNIJE]2. kolo Croatian Makers lige
Ivona Šakić / datum: 26. 4. 2022. 09:46

Drugo kolo Croatian Makers lige, održalo se od 21. ožujka do 10. travnja 2022. godine.

U ovom kolu natjecatelji su programirali robota da samostalno prati liniju, vozi između dvije crne linije te ultrazvučnim senzorom detektira prepreku.

Naši učenici su u ekipnom poretku zauzeli 2. mjesto. Ekipu su činili: Noa Rožanković (5.a), Karlo Solomun (5.a), Roko Klindić (3.a), Luis Laki (2.c) i Rea Dalia Tomić (2.c).

U pojedinačnom poretku Noa Rožanković je zauzeo 1. mjesto, a Karlo Solomun 2. mjesto. Mentorice učenicima su učiteljice informatike Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.

Tijekom svibnja održat će se 3. kolo Croatian Makers lige.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz informatike 2022.
Ivona Šakić / datum: 25. 3. 2022. 13:40

 

11. ožujka 2022. godine u OŠ Popovača održano je županijsko natjecanje iz informatike. Našu školu su predstavljala dva učenika petih, sedam učenika šestih te šest učenika sedmih razreda.
Najbolji rezultat u kategoriji  5. razreda ostvario je Noa Rožanković, koji je zauzeo 7. mjesto. Dea Dvekar je osvojila 3. mjesto  i tako bila najbolje plasirana među učenicima šestih razreda naše škole. Emin Škorić je zauzeo 4. mjesto i tako ostvario najbolji rezultat među učenicima sedmih razreda naše škole.
Čestitamo svim učenicima! Mentorice učenicima su bile učiteljice informatike Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.


[OPŠIRNIJE]1. kolo Croatian Makers lige
Ivona Šakić / datum: 25. 3. 2022. 13:09

Početkom ožujka 2022. godine završilo je 1. kolo ovogodišnje CM lige. I ovoga puta ponosni smo na naše učenike koji su sudjelovali.
Ekipno je naša škola osvojila 1. mjesto u regiji Sisak u mlađoj dobnoj skupini. Prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji pripalo je Marti Ogulinac (5.a). Drugo mjesto osvojio je Luka Rajković (4.b), a treće mjesto pripalo je Anti Orešiću (3.b).
Osim učenika koji su osvojili prva tri mjesta natjecali su se i Luis Laki (2.c), Rea Dalia Tomić (2.c), Roko Klindić (3.a), Petra Pakasin (3.a), Ana Bobetko (5.a), Anja Leček (5.a), Bleron Muhadri (5.a) i Noa Rožanković (5.a). Čestitamo svim učenicima!
Mentorice učenicima su učiteljice informatike Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u kvizu o sigurnosti na internetu kroz eTwinning projekt Safer Internet Day 2022.
Ivona Šakić / datum: 4. 3. 2022. 13:01

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta učenici drugih i trećih razreda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Mali informatičari natjecali su se u kahoot kvizu o sigurnosti na internetu. Uspješniji su bili učenici drugog razreda.

Prvo mjesto osvojila je Ana Valešić (2.b). Drugo mjesto pripalo je Anti Gavriću (2.b), a treća je bila Najla Škorić (2.a).

Važno je napomenuti kako su Mali informatičari uključeni u eTwinning projekt Safer Internet Day 2022. te su u okviru tog projekta sudjelovali i u raznom drugim aktivnostima obilježavanja Dana sigurnijeg interneta kroz suradnju s partnerskim školama projekta.


[OPŠIRNIJE]Naši učenici u velikom broju pozvani na županijsko natjecanje iz informatike
Ivona Šakić / datum: 1. 3. 2022. 08:42

I ove godine najmasovnije školsko natjecanje u našoj školi je bilo ono iz informatike. Na školskom natjecanju sudjelovalo je 33 učenika 5., 6. i 7. razreda.

Ponosni smo na rezultate koje su postigli na školskom natjecanju.
Učenici pozvani na županijsko natjecanje su:
5. razred: Anja Leček i Noa Rožanković
6. razred: Lenny Lugonić, Sara Pašić, Leona Matanović, Dea Dvekar, Lukrecija Krečun, Lana Milajčić i Valentino Jurković
7. razred: Gabriel Jerić, Imran Halilović, Robert Milajčić, Kenan Žmirić, Emin Škorić i Donika Muhadri
Za natjecanja se pripremaju uz učiteljice informatike Jasminku Gerin, Vesnu Majdandžić i Ivonu Šakić.
Županijsko natjecanje će se održati u Popovači 11.3.2022. godine.

Sretno!
 


[OPŠIRNIJE]Minecraft natjecanje "Božićni simboli"
Ivona Šakić / datum: 1. 2. 2022. 09:42

Microsoft Hrvatska i Digital School iz Slovenije organizirali su natjecanje u Minecraft Education Editionu pod nazivom „Božićni simboli“. Učenici su radili u skupinama od najviše 5 učenika. Svaki od učenika u grupi trebao je izgraditi jedan od sljedećih božićnih simbola: Djeda Mraza, božićno drvce, božićnog soba, božićnog vilenjaka i božićnu čarapu.
Naša škola je sudjelovala s 14 ekipa od drugog do osmog razreda. Bili smo jedna od  32 škole na natjecanju.
Po broju ekipa, naša škola je bila među najbrojnijima. Mentorice učenicima su bile učiteljice informatike: Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.
Iako ovaj puta nismo među prva tri osvojena mjesta, veselimo se novim zadacima, natjecanjima i izazovima u Minecraftu.
Pod opšrnije pogledajte radove naših učenika.


[OPŠIRNIJE]Diplome i pohvalnice za pretkolo CM lige
Ivona Šakić / datum: 20. 1. 2022. 11:56

Već smo pisali kako su naši robotičari na pretkolu Croatian Makers lige (CM lige) osvojili  1. mjesto u ekipnom poretku regije Sisak.
Ovih dana na adresu naše škole stigle su diplome za one učenike koji su u pojedinačnoj kategoriji osvojili prva tri mjesta kao i pohvalnice za sve učenike koji su sudjelovali na pretkolu.

Ponosni smo na naše učenice koje su zauzele sva tri prva mjesta u pojedinačnoj kategoriji: Ana Bobetko (5.a) – 1. mjesto, Marta Ogulinac (5.a) – 2. mjesto i Petra Pakasin (3.a) – 3. mjesto.

Pohvalnice su dobili i svi učenici koji su sudjelovali na pretkolu i činili našu ekipu. To su: Luis Laki (2.c), Rea Dalia Tomić (2.c), Roko Klindić (3.a), Ante Orešić (3.b), Luka Valešić (4.a), Luka Rajković (4.b), Bleron Muhadri (5.a), Noa Rožanković (5.a) i Karlo Solomun (5.a).
Za natjecanje su ih pripremale učiteljice informatike: Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.


[OPŠIRNIJE]Pretkolo Croatian Makers lige
Ivona Šakić / datum: 12. 1. 2022. 11:33

Ove školske godine naša škola sudjeluju u natjecanju Croatian Makers lige. Liga je dio projekta Croatian Makers koji je pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Liga za cilj ima omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.
Našu školu su predstavljali učenici od drugog do petog razreda koji su se pripremali uz stručno vodstvo učiteljica informatike Jasminke Gerin, Vesne Majdandžić i i Ivone Šakić.

Na pretkolu koje je održano u prosincu 2021. godine naši učenici su u okviru regije Sisak zauzeli ekipno prvo mjesto. Vrijedno nastavljaju s radom i pripremama za  sudjelovanje u predstojećim kolima natjecanja.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje u rješavanju sudoku zadataka
Ivona Šakić / datum: 6. 12. 2021. 14:36

Hrvatska Mensa, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirala je po prvi puta Natjecanje u rješavanju sudoku zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola.

Školsko natjecanje  održano je 25. listopada 2021. godine na kojem su sudjelovali i učenici drugih i trećih razreda naše škole: Lota Princ (2.b), Ana Valešić (2.b), Roko Klindić (3.a), Petra Pakasin (3.a), Leona Prerad (3.a) i Ante Orešić (3.b) te ostvarili zapažen rezultat.  
Za natjecanje ih je pripremala učiteljica informatike Ivona Šakić.


[OPŠIRNIJE]Međunarodno natjecanje Dabar 2021.
Vesna Majdandžić / datum: 1. 12. 2021. 12:49

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje.

Među 10% najboljih učenika u Republici Hrvatskoj su i učenici naše škole: Rea Dalia Tomić (2.c), Alan Foštagić (4.a), Sara Pašić (6.b) i Matias Jurišić (6.b). Čestitamo na izvrsnom uspjehu i osvajanju zlatne diplome!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz tehničke kulture
Karolina Čutuk / datum: 13. 4. 2020. 12:40

https://www.smz.hr/7815-zupanijsko-natjecanje-mladih-tehnicara-2


[OPŠIRNIJE]TEHNIČKA KULTURA - rezultati županijskih natjecanja
Karolina Čutuk / datum: 9. 3. 2020. 08:47

[OPŠIRNIJE]LIDRANO - pozvani na županijsko natjecanje
Karolina Čutuk / datum: 27. 2. 2020. 08:58

[OPŠIRNIJE]TEHNIČKA KULTURA - pozvani na županijsko natjecanje
Karolina Čutuk / datum: 18. 2. 2020. 14:48

[OPŠIRNIJE]INFORMATIKA - rezultati županijskih natjecanja
Karolina Čutuk / datum: 17. 2. 2020. 15:02

[OPŠIRNIJE]Informatika - pozvani na županijsko natjecanje
Karolina Čutuk / datum: 5. 2. 2020. 08:45

[OPŠIRNIJE]Engleski jezik - pozvani na županijsko natjecanje
Karolina Čutuk / datum: 5. 2. 2020. 08:38

[OPŠIRNIJE]Vremenik natjecanja u školskoj godini 2019./2020.
Karolina Čutuk / datum: 5. 2. 2020. 08:37

[OPŠIRNIJE]Prijavljena natjecanja u školskoj godini 2019./2020.
Karolina Čutuk / datum: 5. 2. 2020. 08:35

[OPŠIRNIJE]Upute za provedbu natjecanja u školskoj godini 2019./2020.
Karolina Čutuk / datum: 5. 2. 2020. 08:41

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju