preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Bobetko" Sisak

Login
Ljetopis

100 godina školstva
ERASMUS +

"Krenimo zajedno"

     

               Projekt 

          "Krenimo zajedno" 

            

Digitalno pismo

ŠKOLA ZA ŽIVOT

   

Kalendar 2021./2022.

      

Projekt ČITANJE

Projekt "Čitanje ne poznaje granice"

PROJEKT MEDIJSKA PISMENOST
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Besplatni udžbenici

   

Državno natjecanje -2. mjesto u odbojci (m) 1. mjesto islamski vjeronauk

Tražilica
Tražilica
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
ŠKOLONTIRANJE

Priloženi dokumenti:
Vijest Svjetski dan volontera.docx

Pogledajte...

      

Projekt Pet za net

        

 
Priloženi dokumenti:
Pet za net.docx

 
ZAVRŠEN JE PROJEKT PET ZA NET KOJI SE PROVODIO U TRI OSNOVNE ŠKOLE SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE
Autor: Jasminka Gerin, 8. 6. 2016.
 

 

Osnovni ciljevi projekta su bili podizanje razine svijesti učenika, učitelja, roditelja i opće javnosti o problemima vezanim za sigurnost djece na internetu

 

Sisak, 7. lipnja 2016. – projektom „Pet za net“ uspješno smo educirali više od 200 učenika, 70 učitelja i 100 roditelja, ali i lokalnu zajednicu o problemima vezanim za sigurnost djece na internetu.

 

Objavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije u Osnovnoj školi „Braća Bobetko“ iz Siska. Udruga „Suradnici u učenju“ je nositelj projekta, a partneri s kojima se provodio projekt su Osnovna škola „Braća Bobetko“ iz Siska, Osnovna škola Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice i Osnovna škola Dvor iz Dvora.

 

Osnovni ciljevi projekta bili su: podići razinu svijesti učenika, učitelja, roditelja i opće javnosti o problemima vezanim za sigurnost djece na internetu te pružiti mogućnost učenicima, učiteljima i roditeljima, usvajanje znanja o odgovornom i sigurnom korištenju interneta, računala i mobilnih tehnologija.

 

Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Sisačko–moslavačka županija. Vrijednost projekta je 80 000 kn.

 

Aktivnosti odrađene u projektu su: 6 radionica za učenike, 6 radionica za učitelje i roditelje o sigurnosti na internetu te 3 video radionice za učenike i učitelje

Škole su opremljene obrazovnim materijalima i opremom za provođenje video radionica.

 

Kroz radionice „Sigurno odrastanje u stvarnome i virtualnom svijetu“ i „Kako se snalaziti u svijetu interneta i novih tehnologija?“ učenici su se upoznati s opasnostima interneta te načinima kako ih prepoznati i izbjeći.

Učitelji su upoznati načinima kako poučavati primjereno, odgovorno i sigurno korištenje interneta, a roditelje smo osvijestili kako se sve mogu i moraju brinuti te pomoći svojoj djeci kada se radi o problemima vezanim za sigurnost na internetu.

 

„Učenici i učitelji iz tri osnovne škole snimili su 9 odličnih filmova o sigurnosti na internetu. U snimanju filmova sudjelovalo je više od 50 učenika, učitelja i stručnih suradnika, a snimljeno je više od 70 minuta videozapisa.

Najboljim filmom projekta izabran je film „Nestali“ Osnovne škole Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice“, rekao je voditelj projekta Darko Rakić, te najavio da će se svi filmovi moći pogledati mrežnoj stranici projekta www.ucitelji.hr.

 

Ciljevi projekta su i unaprijediti obrazovne sposobnosti i vještine učitelja kako bi u nastavnom procesu mogli primijeniti nove metodologije učenja usmjerenog na učenika te poboljšati digitalne kompetencije i kritičko mišljenje učenika o odgovornoj uporabi IKT-a kako bi se razvili u odgovorne digitalne građane.

Filmovi učenika OŠ "Braća Bobetko" Sisak:

https://www.youtube.com/watch?v=Oup3DUEc3Tk&t=19s

https://www.youtube.com/watch?v=1OKO5MeXuyU

https://www.youtube.com/watch?v=XhatKdWnboE

Aktivnosti projekta završavaju predavanjima u knjižnicama i županijskim stručnim vijećima.Informacije o projektu možete pratiti na mrežnoj stranici www.ucitelji.hr

preskoči na navigaciju