preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Bobetko" Sisak

Login
Ljetopis

100 godina školstva
ERASMUS +

"Krenimo zajedno"

     

               Projekt 

          "Krenimo zajedno" 

            

Digitalno pismo

ŠKOLA ZA ŽIVOT

   

Kalendar 2021./2022.

      

Projekt ČITANJE

Projekt "Čitanje ne poznaje granice"

PROJEKT MEDIJSKA PISMENOST
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Besplatni udžbenici

   

Državno natjecanje -2. mjesto u odbojci (m) 1. mjesto islamski vjeronauk

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
ŠKOLONTIRANJE

Priloženi dokumenti:
Vijest Svjetski dan volontera.docx

Pogledajte...

      

Projekt Pet za net

        

 
Priloženi dokumenti:
Pet za net.docx

Static HTML
vijesti
Ljetni boravak 2022.
Vesna Majdandžić / datum: 13. 7. 2022. 10:18


[OPŠIRNIJE]BESPLATNI UDŽBENICI
Karolina Čutuk / datum: 12. 7. 2022. 13:44


[OPŠIRNIJE]Zvjezdano selo Mosor 4.7.- 9.7. 2022.
Jasminka Gerin / datum: 8. 7. 2022. 22:39

15 učenika naše škole sa mentoricama Vesnom Majdandžić i Jasminkom Gerin provelo 5 dana na radionicama robotike u Zvjezdanom selu Mosor.  Smještaj i hranu nam je osigurala Zajednice tehničke kulture grada Splita u sklopu projektu „Bilo kuda STEM svuda“ korisnika Udruga za robotiku „Inovatic“, u organizaciji partnera na projektu Zvjezdano selo Mosor, sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Cilj navedenog projekta je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a, te su u sklopu projekta predviđene i radionice iz robotike i tehničkih aktivnosti u svrhu popularizacije STEM tema i aktivnosti kod djece. Cilj radionica je razvijanje logičkog načina razmišljanja i tehničkih kompetencija kod djece te samostalno izvođenje projektnih zadataka koji su prilagođeni njihovoj dobi.

Zahvaljujemo INA-Industriji nafte, d.d., Školskoj knjizi i APPLIED CERAMICS d.o.o., Sisak koji su nam donirali sredstva za plaćanje mini autobusa koji je bio s nama i svaki dan nas vozio na kupanje u Stobreč.

U sklopu aktivnosti Zvjezdanog sela Mosor učenici su svako večer sudjelovali na radionicama astronomije i promatrali nebo kroz teleskop.

Jednu večer su nam se došli predstaviti DVD Žrnovnica, članovi postrojbe su održali predavanje o opremi koja im je potrebna pri gašenju požara. Učenici su imali priliku vidjeti način kako odlaze na intervenciju, jer se dogodio požar ispod Zvjezdanog sela Mosor u mjestu Situ Gornjem i gledati gašenje požara.

Zanimljivo iskustvo koje ćemo pamtiti cijeli život.  Na poveznici pogledajte fotoalbum:


[OPŠIRNIJE]4. razredi u Zaostrogu
Karolina Čutuk / datum: 13. 7. 2022. 13:38

Učenici 4. razreda naše škole ljetovali su u Zaostrogu od 22. lipnja do 29. lipnja. Besplatno i nezaboravno ljetovanje učenicima  je  omogućio osnivač Grad Sisak. 


[OPŠIRNIJE]Oproštaj s učenicima osmih razreda
Mima Juračak / datum: 3. 7. 2022. 17:29

Učenici osmih razreda su u petak, 1. srpnja, pripremili prigodan program kojim su zahvalili svojim učiteljima na podršci i trudu, a uz to se od njih i oprostili. Pred još jednom generacijom Osnovne škole “Braća Bobetko” Sisak su novi izazovi i na njihovom putu želimo im svu sreću i mnogo uspjeha.

Učenici osmih razreda su sa svojim razrednicima, Robertom Jakovović, Lidijom Hemen Uzelac i Mihaelom Mikićem prionuli na posao i izradili zanimljive prezentacije o svih svojih osam godina u našoj školi, a uvježbali su i jako zabavnu plesnu koreografiju kojom su nas od srca nasmijali. Učenice su pjevale pjesmu Mije Dimšić, a nekolicina najhrabrijih odvažila se i na plesanje valcera čime su nas neizrecivo dirnuli.

Ravnateljica škole, Karolina Čutuk, prof., obratila se učenicima riječima ohrabrenja i najljepših želja za njihovu budućnost, a nakon toga podijelila i posebne darove za učenike koji su kroz cijelo školovanje prošli s odličnim uspjehom. To su učenice 8. a razreda - Mia Mikočević, Sara Jurković i Laura Žerić te učenici 8. b razreda  - Dario Radulj-Kovačević i Lejla Melić. Pohvaljena je i učenica 8. c razreda, na prijedlog Učiteljskog vijeća, zbog velikog truda i zalaganja tijekom osnovnoškolskog obrazovanja, Milja Todorović.

Odabrali smo i učenike generacije, a to su Sara Jurković, učenica 8. a razreda i Lukas Ličina, učenik 8. c razreda.

Uz zakusku nakon svečanog programa učenici su se družili s djelatnicima škole, a potom primili završne svjedodžbe u društvu svojih razrednika.

Uz puno emocija i pokoju suzu radosnicu, poručujemo našim, sad već bivšim, učenicima:

“Za dvadeset godina bit ćete više razočarani razmišljajući o svim stvarima u kojima se niste okušali, nego razočarani onima u kojima ste se okušali. Zato, odvežite bove, otplovite iz sigurne luke, uhvatite vjetar u jedra. Istražujte, sanjajte i otkrijte!”

Mark Twain

 

 

[OPŠIRNIJE]INCLuDE projekt - Međunarodna suradnja u osnaživanju državljana trećih zemalja - lokalna akcija Razumijem te, razumiješ me
Jasminka Gerin / datum: 20. 6. 2022. 18:59

Povodom svjetskog dana izbjeglica (20. lipnja) predstavljen je projekt INCLuDE projekt - Međunarodna suradnja u osnaživanju državljana trećih zemalja  - lokalna akcija Razumijem te, razumiješ me.  Projekt je  proveden u ovoj školskoj godini u našoj školi pod vodstvom učiteljica Vesne Majdandžić, prof. i Jasminke Gerin, dipl.ing. sa učenicima 5., 6.i 7. razreda, koordinatorica grupe je bila učenica 7. razreda Sirijka Zahida Mohammad. Učenice Lamiaa Mohammad, Zahida Mohammad, Yaman Naddaf, Maram Naddaf su nas kroz prezentacije upoznale o svojoj Siriji i gradu Alepu, kulturi, narodnim običajima i školi. Učenice Sara Pašić i Tara Buinac su sudionike upoznale kroz prezentaciju o Hrvatskoj i gradu Sisku. Učenica Zahida je pokazala plastificirane kartice na kojima su riječi na hrvatskom, arapskom i turskom jeziku koje imaju za cilj lakše sporazumjevanje u svakodnevnoj komunikaciji učenika izbjeglica u školi. Cilj je kartice doraditi s ukrajniskim jezikom zbog novo nastale situacije u Europi.

Gost nam je bio Alem ef. Crnkić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak, s kojim smo otišli do novog islamskog kulturnog centra.

Galerija fotografija:

 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava učenika 3. razreda u Krapju
Mima Juračak / datum: 17. 6. 2022. 12:51

Učenici 3. razreda su se 14. lipnja, u pratnji svojih učiteljica Refike Omerćehaić, Ines Baleta i Maje Juričić, zaputili na terensku nastavu u Lonjsko polje. U Krapju, na terenskoj nastavi, učenici su se vozili čamcima na solarni pogon i uživali u prirodnim ljepotama, kao i aktivnostima lokalnih domaćinstava.

Učenici su uživali na terenskoj nastavi - sretni i umorni vratili su se puni dojmova.

Fotografije s izleta pogledajte putem poveznice:

 

 

[OPŠIRNIJE]Projekt INCLUDE
Mima Juračak / datum: 17. 6. 2022. 12:41

Voditeljica projekta INCLUDE, učiteljica Suzana Telar iz Osnovne škole Sela, pozvala je naš 3. c razred kao partnera u projektu te su učenici sudjelovali u radionicama u Osnovnoj školi Sela. Radi se o lokalnoj akciji pod nazivom “Igra nas spaja”. U Osnovnu školu Sela učenici su se zaputili sa svojom učiteljicom Ines Baleta.

Suradnja između škola je uvijek zanimljivo iskustvo, a i prilika za stvaranje novih prijateljstava. 

Uživali smo u radionicama i veselimo se novim projektima.[OPŠIRNIJE]ŠKviz - finale školskog kviza i završne aktivnosti knjižnice
Mima Juračak / datum: 17. 6. 2022. 09:20

U srijedu, 15. lipnja, završio je ciklus kvizova učitelja Mihaela Mikića, naziva “ŠKviz”. Kroz cijelu nastavnu godinu učenici su imali priliku sudjelovati u pravoj maloj ligi znanja koja je naposljetku završila i pobjedničkom ekipom. Ekipa učenika okupljenih pod imenom “Dacy King”, koju čine učenici 7. a razreda u sastavu Imran Halilović, Donika Muhadri, Emin Škorić, Nika Viljevac i Kenan Žmirić pobijedili su u natjecanju i osvojili nagrade. Drugo mjesto osvojila je ekipa učenika “Vindija”, a treće “Točke”.

Učitelj Mihael strastveni je kvizaš te je svoj entuzijazam odlučio podijeliti i s našim učenicima što je rezultiralo velikim interesom za stjecanjem znanja.

Zahvaljujemo učitelju Mihaelu što je naše učenike upoznao s ovom odličnom aktivnošću te pronašao kreativan i zabavan način za kvalitetno učenje! Radujemo se novoj ligi u sljedećoj školskoj godini.

Fotografije sa ŠKviza pogledajte u albumu:

U knjižnici je također bilo živo. Učenici koji čekaju autobus u knjižnici također se vole natjecati, stoga je knjižničarka Mima, po uzoru na ŠKviz učitelja Mihaela, za njih osmislila kviz u kojem su učenici sudjelovali u drugom polugodištu. Završni kviz odvio se u utorak, 14. lipnja te smo uz smijeh i nadmetanje zaključili sezonu mini-kvizova u knjižnici. Pobjednička ekipa zadnjeg susreta bila je ekipa “Vindija”.

 

Na proslavi Dana škole birali smo ime za pomoćnog knjižničara - medu kojeg smo udomili u knjižnici i s kojim se djeca obožavaju družiti. Bilo je zaista mnogo prijedloga za ime i bilo je teško odabrati najbolje, no naposljetku je odlučeno da će se medo zvati Ted Dlakavi. To ime s plemenitaškim prizvukom je za njega osmislila Aida Jurković, učenica 2. c razreda.

Ime “Ted” nosi značenje “sreća i bogatstvo”, tako da savršeno odgovara medi koji donosi sreću. Aidu smo darivali slikovnicom, a zatim je i fotografirali s Tedom.

Radujemo se novim aktivnostima u knjižnici!

 

 

[OPŠIRNIJE]CM liga - naši učenici najbolji u 3. kolu i 2. u ukupnom poretku
Ivona Šakić / datum: 15. 6. 2022. 12:30

Trećim kolom završilo je ovogodišnje natjecanje CM (Croatian Makers) lige. Naši učenici su u trećem kolu osvojili 1. mjesto u mlađoj dobnoj skupini regije Sisak. Posebno se istaknuo Luis Laki (2.c) koji je u pojedinačnoj kategoriji zauzeo 3.mjesto.

U ukupnom poretku za cijelu školsku godinu naši učenici su zauzeli odlično 2. mjesto u regiji Sisak. Ova regija obuhvaća cijelu Sisačko-moslavačku, te dio Zagrebačke županije.

Našu školu su kroz kola lige ove godine predstavljali: Luis Laki (2.c), Rea Dalia Tomić (2.c), Roko Klindić (3.a), Petra Pakasin (3.a), Ante Orešić (3.b), Luka Valešić (4.a), Luka Rajković (4.b), Bleron Muhadri (5.a), Noa Rožanković (5.a),  Karlo Solomun (5.a), Ana Bobetko (5.a), Marta Ogulinac (5.a) i Anja Leček (5.a). Mentorice učenicima su bile učiteljice informatike Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Veselimo se novim izazovima i iduće školske godine!

Fotografije pogledajte na poveznici ispod.

Croatian  Makers liga 2021./2022. - MyAlbum


[OPŠIRNIJE]Univerzalna sportska škola
Mima Juračak / datum: 14. 6. 2022. 18:23

Univerzalna sportska škola program je koji provodimo u našoj školi pod vodstvom učiteljice razredne nastave, Antonele Mikulić. Polaznici programa su učenici od prvog do četvrtog razreda, a svoj sportski duh pokazali su i kroz sportske igre i druženje na Dan škole, 10. lipnja. Isti dan obilježili smo i Dan univerzalne sportske škole Osnovne škole “Braća Bobetko” Sisak.

Voditeljica, učiteljica Antonela Mikulić, svojim polaznicima, kojih je čak 62, uputila je riječi zahvale i ohrabrenja u želji da i sljedeće godine aktivno bude svoj sportski duh u dobrom društvu. Učenici su marljivo radili čitave godine, stoga su zaslužili i medalje koje im je uručila ravnateljica Karolina Čutuk, prof.

Osjećaji koji se probude kad oko vrata zasja sportska medalja veliki su i važni, stoga smo sigurni kako će u našoj školi stasati brojni kvalitetni sportaši i rekreativci.

“U zdravom tijelu zdrav duh” - moto je kojem se uvijek dobro vratiti.

Čestitamo polaznicima i njihovoj voditeljici![OPŠIRNIJE]Dan škole 10. lipnja 2022. godine
Mima Juračak / datum: 14. 6. 2022. 06:18

Dan škole, koji slavimo 10. lipnja, odlična je prilika da pokažemo sve ono što naša škola nudi te da roditeljima, učenicima, kao i budućim učenicima otvorimo vrata u naš svijet učenja, stvaranja i druženja.

Dan škole otvorili smo svečanim programom u kojem je nastupao školski zbor, recitatori, ali i plesači. Ravnateljica škole, Karolina Čutuk, prof., iskoristila je priliku da još jednom zahvali svim učenicima koji su sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima i u projektima, a podijelila je i medalje učenicima koji su pohađali program Univerzalne sportske škole.

Nakon svečanog programa na različitim punktovima škole prikazali smo zanimljive djelatnosti i organizirali radionice te predstavili našu školu u najboljem svjetlu.

Radionice robotike, modelarstva, umjetničke radionice i radionice igre riječi, školski kviz i turnir u stolnom tenisu, kreativnost školskih zadrugara, prodaja kuharica  - sve to, a i mnogo više, moglo se obići, iskušati i doživjeti.

Ponosni smo što smo još jedan Dan škole obilježili na zabavan i kreativan način i tako pokazali ljubav prema mjestu na kojem provodimo mnogo vremena i koje na brojne načine oblikuje naše male (i velike) živote.

 

Draga školo, sretan ti rođendan!

 

Djelić svega što smo pripremili pogledajte u albumu fotografija:

 

[OPŠIRNIJE]Projekt “Čitanje ne poznaje granice”
Mima Juračak / datum: 13. 6. 2022. 13:08

Projekt “Čitanje ne poznaje granice” u našoj se školi nastavio i ove godine, u organizaciji Sanje Kukurić, nastavnice hrvatskog jezika, kao i uz podršku knjižničarke Mime Juračak. Učenici 6. b razreda čitali su knjigu “Sama kod kuće” autorice Dese Muck te prisustvovali virtualnom susretu s učenicima Osnovne škole Maksa Durjave iz Maribora. 

Naši učenici su podijelili svoje dojmove o pročitanoj knjizi te prezentirali plakat koji su izradili. Učenici Osnovne škole Maksa Durjave prezentirali su kratak igrokaz baziran na knjizi “Sijač sreće” Božidara Prosenjaka. Nakon upoznavanja i razgovora, učenici su jedni drugima predložili naslove koje bi mogli čitati sljedeće godine. 

Svidjelo nam se upoznati vršnjake koji su se oduševili našim poznatim autorom, kao što se nama svidjelo družiti se s poznatom slovenskom autoricom.

Radujemo se sljedećoj godini, kada bi učenici Osnovne škole Maksa Durjave trebali doći u posjet našem gradu.

Više o projektu saznajte putem poveznice:

 

https://citanjenepoznajegranice.weebly.com/

 

 

[OPŠIRNIJE]UPIS U SREDNJE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.
Željka Mikić Kraker / datum: 10. 6. 2022. 09:12

Dragi osmaši i roditelji

Jedna od prvih , velikih životnih odluka je pred vama. Da biste se lakše odlučili koji program odabrati preporučam da pročitate normativne akte, publikacije i pratite portale.

U srijedu 8. 6. 2022., objavljene su informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za redovite učenike. Preporučam da pažljivo pročitate publikaciju  „ Prijave i upisi kandidata u srednje škole za školsku godinu 2022./2023.-Idemo u srednju.

Srdačan pozdrav.

Željka Mikić-Kraker, pedagoginja

 


[OPŠIRNIJE]Pozivnica za Dan škole 10. lipnja 2022. godine
Mima Juračak / datum: 9. 6. 2022. 08:58

Program Dana škole Osnovne škole “Braća Bobetko” Sisak, autor: Nikol Leskovar


[OPŠIRNIJE]Svečana sjednica Učiteljskog vijeća uoči Dana škole
Mima Juračak / datum: 9. 6. 2022. 08:43

 

Uoči Dana škole, koji slavimo u petak, 10. lipnja 2022. godine, u našoj smo školi prisustvovali svečanoj sjednici Učiteljskog vijeća održanoj na inicijativu ravnateljice Karoline Čutuk, prof.

Na sjednici smo odlučili istaknuti učenike koji su svojim radom i sposobnostima zaslužili plasmane na državna natjecanja te na istima ostvarili zavidne uspjehe. 

Isto tako, istaknuli smo učenike koji su našu školu predstavljali u regionalnim i međunarodnim projektima.

Zahvalnice za izniman doprinos promociji naše škole, kao i mali znak pažnje, ravnateljica je uručila učenicima i njihovim uvijek vrijednim mentorima, nakon čega je uslijedilo i druženje.

Uvijek je dobro isticati one vrijedne, pametne i uporne učenike koji svojim stavom prema radu služe kao primjer i odraslima.

Učenica Zahida Mohammad, izrazito uspješna u natjecanju iz hrvatskoga jezika, primivši zahvalnicu rekla je kako “ništa nije moguće bez velikog truda”.

Hvala Zahidi i ostalim učenicima!

Radujemo se novim uspjesima naših učenika, kao i nadolazećem Danu škole!

Fotografije s događanja pogledajte putem poveznice:

 

 

[OPŠIRNIJE]Fotogrupa sudjelovala u izložbi "Grad čine ljudi"
Mima Juračak / datum: 5. 6. 2022. 08:27

Povodom obilježavanja Dana grada Siska, na sisačkoj šetnici uz Kupu, 3. lipnja otvorena je prigodna izložba dječjih radova pod nazivom “Grad čine ljudi”. Naši učenici, pod vodstvom učitelja likovne kulture, Ante Krpana, fotografirali su svoje prijatelje i zapisivali misli o tome zašto ih vole i zašto su zaslužili biti fotografirani za izložbu.

Učenici koji pohađaju Fotogrupu iskazali su se znanjem o fotografiranju. Odlično su prikazali svoje prijatelje, a istaknuli su i koliko skromnih, a vrijednih i pametnih učenika pohađa našu školu.

Nadamo se da ste prisustvovali izložbi, a na ovom mjestu pogledajte fotografije s događaja:

 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje u futsalu za dječake 5. i 6. razreda u Vinkovcima
Jasminka Gerin / datum: 1. 6. 2022. 18:25

31.5. - 2.6. 2022. održano je državno natjecanje u futsalu za dječake 5. i 6. razreda u Vinkovcima.

Naši dječaci pod vodstvom učitelja Emira Trklje, prof. su osvojili 3. mjesto.

Bravo dečki!

 

Kako je bilo na natjecanju pogledajte u albumu:

 


[OPŠIRNIJE]Modelarska liga 2022. - državna razina
Jasminka Gerin / datum: 31. 5. 2022. 18:59

Na Modelarskoj ligi 2022. državna razina Sisačko-moslavačku županiju su predstavljale učenice naše škole Sara Pašić i Leona Knežević sa mentoricom Jasminkom Gerin, dipl.ing. koja je održana u Stubičkim toplicama od 27.- 29.5. 2022. i osvojile 9. mjesto.

 


[OPŠIRNIJE]Zabavni centar Amazinga u Zagrebu
Jasminka Gerin / datum: 27. 5. 2022. 14:00

Učenici 5. i 6. razreda u pratnji učitelja Mihaela Mikića, Emira Trklje i Jasminke Gerin 27. svibnja 2022. posjetili  Zabavni centar Amazinga u Zagrebu. Uz nadzor animatora 3 sata uživanja na raznim atrakcijama i trampolinima zabavnog centra. 

 


[OPŠIRNIJE]Učenici u posjetu gradonačelnici Kristini Ikić Baniček
Mima Juračak / datum: 25. 5. 2022. 18:15

Učenici petih i šestih razreda naše škole koji pohađaju Građanski odgoj i obrazovanje posjetili su gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček u Gradskoj vijećnici. U zanimljivom razgovoru s gradonačelnicom učenici su otvorili brojna pitanja, a kako im je bilo pročitajte putem poveznice:

https://sisak.hr/ucenici-os-brace-bobetka-kod-gradonacelnice/

Fotografija preuzeta sa službenih stranica Grada Siska

 


[OPŠIRNIJE]Izlet petih razreda u Nacionalni park Plitvička jezera
Mima Juračak / datum: 25. 5. 2022. 17:28

U četvrtak, 19. svibnja 2022. godine, učenici petih razreda posjetili su Nacionalni park Plitvička jezera. U odličnoj organizaciji i uz sunčano vrijeme bilo je vrlo zanimljivo doživjeti ljepotu o kojoj svi govore s divljenjem.

Učenici su, u pratnji učitelja Ante Krpana i Hrvoja Drvodelića, kao i knjižničarke Mime Juračak, obišli jednu od ruta Plitvičkih jezera i pritom se dobro umorili, ali i uživali. 

Plitvička jezera bila su savršena podloga brojnom fotografiranju, a svježina brze vode slapova hladila nas je i dala nam novi poticaj i energiju. Učenici su nakon obilaska ručali, a potom se autobusom zaputili prema Sisku puni dojmova. Autobus je cijelim putem žuborio dječjim smijehom i pričom - naši učenici bili su željni druženja i izleta.

Nakon ovog divnog putovanja, radujemo se novima!

Kako nam je bilo, pogledajte u albumu fotografija:

 

[OPŠIRNIJE]Terenska nastava učenika trećih razreda - posjet Zagrebu
Mima Juračak / datum: 20. 5. 2022. 11:53

U utorak, 17. svibnja 2022. godine, učenici trećih razreda naše škole putovali su na terensku nastavu u Zagreb. U pratnji svojih učiteljica Refike Omerćehaić, Ines Baleta i Maje Juričić obišli su ključne točke užeg centra grada -  Trg bana Josipa Jelačića, kulu Lotrščak, Kamenita vrata, crkvu sv. Marka, Klovićeve dvore, zagrebačku katedralu, Manduševac.

Vrhunac putovanja bio je posjet Muzeju čokolade u kojem su se učenici osladili - kupljenom ulaznicom. Nakon ručka uslijedio je i posjet Zoološkom vrtu Zagreb i upoznavanje učenika s različitim vrstama životinja koje će im, sigurni smo, dugo ostati u sjećanju.

Umorni i sretni učenici su se u Sisak vratili puni dojmova s terenske nastave. Radujemo se novim putovanjima!


 

[OPŠIRNIJE]15. Robokup 2022. - državna razina 13.- 15.5. 2022. Stubičke toplice
Jasminka Gerin / datum: 16. 5. 2022. 10:58

Državna razina 15. Robokupa koju organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom održana od 13. do 15. svibnja 2022. u Stubičkim Toplicama. Učenici naše škole sudjelovali sa dvije ekipe pod vodstvom mentorica Vesne Majdandžić, prof. i Jasminke Gerin, dipl.ing. Ekipa Jan Prosenjak(6.b), Karlo Solomun (5.b) i Emin Škorić (7.a) osvojila u 2. zadatku drugo mjesto. 

Bravo!

 

 


[OPŠIRNIJE]WorldSkills Croatia 2022. - Državno natjecanje strukovnih škola
Mima Juračak / datum: 12. 5. 2022. 10:05

Učenici 8. razreda naše škole su posjetili WorldSkills Croatia 2022. - Državno natjecanje strukovnih škola koje se odvijalo od 10. do 12. svibnja u prostorima Zagrebačkog Velesajma. To je jedinstven događaj koji okuplja više od 360 najboljih učenika strukovnih škola iz cijele Hrvatske koji se natječu u više od 40 disciplina. Discipline obuhvaćaju atraktivan spektar - od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i kuharstvo, suvremenih poput administracije IT sustava, pomorske nautike pa do interdisciplinarnih smjerova - poput robotike.

Bez strukovnih vještina nema modernog društva te svijet i život kakav poznajemo bez njih ne bi funkcionirao.

„Upamti - do dobre struke neka te vode tvoje ruke!“

Učitelj Mihael Mikić

Album fotografija:

 


[OPŠIRNIJE]7. modelarska liga 2021./22.
Jasminka Gerin / datum: 10. 5. 2022. 21:05

10. svibnja 2022.  ekipa učenika naše škole pod nazivom Leptirići u sastavu Sara Pašić (6.b), Leona Knežević (6.b) i mentorica Jasminka Gerin sudjelovale su na županijskoj razini 7. Modelarske lige 2021./2022. u OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, Budaševo i osvojile 1. mjesto.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u svim županijama i Gradu Zagrebu u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

Ekipa se sastoji od dva učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor.

Državnu razinu Modelarske lige 2021./2022. organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture i održat će se od 27. do 29. svibnja 2022. u Stubičkim Toplicama.
 

Kako je bilo u Budaševu pogledajte na poveznici u albumu:

 

 


[OPŠIRNIJE]POLUZAVRŠNICA - FUTSAL DJEČACI 5. i 6. RAZREDI OŠ
Jasminka Gerin / datum: 9. 5. 2022. 20:42

6. svibnja 2022. u Rovinju je održana poluzavršnica u futsalu za dječake 5 i 6 razreda OŠ.

Naši dječaci pod vodstvom učitelja Emira Trklje su osvojili 1. mjesto i ostvarili plasman na državnu razinu natjecanja.

Bravo dečki i sretno na državnoj razini natjecanja, koje će se održati u Vinkovcima 31.5. do 3. 6. 2022.[OPŠIRNIJE]Posjet osmih razreda Srednjoj školi Viktorovac
Mima Juračak / datum: 9. 5. 2022. 14:37

U petak, 6. svibnja, osmi razredi naše škole imali su priliku posjetiti Srednju školu Viktorovac Sisak povodom Dana otvorenih vrata škole. Učenici zainteresirani za neki od smjerova koje ova škola nudi uživali su u prezentaciji sposobnosti učenika i mogućnosti ove škole. 

Zanimanja kao što su kuhar, konobar, frizer, prodavač te medicinski i farmaceutski tehničar vrlo su zanimljiva, a uz odličnu prezentaciju učenika i njihovih učitelja djeluju jako primamljivo. Učenici su obišli pravu malu bolničku sobu, farmaceutski laboratorij, frizerski salon, trgovinu, kao i “restoran” i kuhinju u kojoj učenici usavršavaju svoje sposobnosti, a upoznali su se i s radom knjižnice i izvannastavnih aktivnosti. Ovaj vrlo edukativan i zabavan posjet učenici su završili zakuskom i potom se zaputili prema svojoj školi puni dojmova i inspiracije za ostvarivanje svojih ciljeva. Radujemo se novim posjetima srednjim školama!

 


[OPŠIRNIJE]Izlet u Zagreb - izvannastavna skupina Baštinari
Mima Juračak / datum: 8. 5. 2022. 19:07

U petak, 6. svibnja, učenici 6. b razreda koji pohađaju izvannastavnu skupinu Baštinari, zaputili su se vlakom u obilazak Zagreba koji je za njih pripremila nastavnica hrvatskog jezika, Sanja Kukurić.

U pratnji nastavnice Sanje i knjižničarke Mime skupina učenika obišla je važne točke užeg centra Zagreba - poznatu “špicu”, Cvjetni trg, Ilicu, tunel Grič, kulu Lotrščak, Kamenita vrata, crkvu sv. Marka, Strossmayerovo šetalište, Dolac, zagrebačku katedralu, Manduševac. Učenici su se provozali uspinjačom, osladili se u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici “Vincek”, ručali, a potom se umorni i puni dojmova vratili u Sisak.

Kako nam je bilo, pogledajte u albumu fotografija:

 

[OPŠIRNIJE]Mali palačinka kup
Mima Juračak / datum: 8. 5. 2022. 09:19

Učenice Petra Jajčanin i Mia Mikočević iz 8. a, kao i Sara Ogulinac iz 8. b dobile su priliku sudjelovati u Malom palačinka kupu u Srednjoj školi Viktorovac Sisak povodom Dana otvorenih vrata škole.

Ovu sjajnu priliku shvatili smo vrlo ozbiljno te su djevojke “trenirale” za natjecanje i u našoj školi. U dobroj atmosferi pokazale su spretnost i znanje u pripremi palačinki i smoothie-a po vlastitim idejama i recepturama. Petra i Mia bile su zadužene za palačinke oblikovane kao ruže, dok je Sara prezentirala svoj recept za smoothie od smrznutog voća, banana, chia sjemenki i sladoleda.

Oduševila nas je odlična organizacija Srednje škole Viktorovac, a u konkurenciji s još tri sisačke osnovne škole osvojili smo prvu nagradu za smoothie. Natjecanje je bilo uzbudljivo i pokazalo kako sisački osnovnoškolci imaju sposobnosti kojih se ne bi posramili ni profesionalni kuhari. Ponosni smo na naše djevojke i čestitamo im na sudjelovanju u natjecanju i ovom odličnom uspjehu!

Pogledajte kako nam je bilo u albumu fotografija:


[OPŠIRNIJE]Kino u knjižnici - “Freedom Writers”
Mima Juračak / datum: 5. 5. 2022. 08:53

Obilježavanje Noći knjige u našoj smo školi odlučili proširiti na više dana te smo osmislili i novu aktivnost - Kino u knjižnici, i to u korelaciji s nastavom hrvatskog jezika. 

U dogovoru s nastavnicom Sanjom Kukurić i knjižničarkom Mimom, osmi razredi gledali su film “Freedom Writers” iz 2007. godine. Film u kojem glavnu ulogu glumi poznata dobitnica Oscara, Hillary Swank, govori o netrpeljivosti različitih skupina mladih, kao i o pokušaju jedne nastavnice velikog srca da te iste mlade ujedini. 

Film je temeljen na stvarnim događajima te stoga nosi još veću snagu i poruku.

Učenici su se poistovjetili s brojnim zanimljivim likovima iz priče, a dobili su i pismeni zadatak čiji ćemo rezultat vidjeti za nekoliko tjedana.

Uz omiljene kokice uživali smo u opuštenoj atmosferi knjižnice i odličnom filmu!


[OPŠIRNIJE]Posjet književnice Ive Dužić
Mima Juračak / datum: 28. 4. 2022. 08:33

U srijedu, 27. travnja 2022. godine, obilježili smo prvu aktivnost ovogodišnje Noći knjige u našoj školi. Ugostili smo poznatu sisačku književnicu za djecu i mlade, Ivu Dužić, koja se u holu škole družila sa šestim razredima i predstavila im svoju najnoviju knjigu za mlade - “8 lajkova”. 

Razgovarali smo o djeci koja vole čitati, knjižničarima i književnicima, ostvarivanju snova, a za kraj, učenici su sudjelovali u nagradnoj igri u kojoj su mogli osvojiti primjerak knjige “8 lajkova” s posvetom Ive Dužić.

Knjigu je, osvojivši srce Ive Dužić predstavljanjem svoje omiljene knjige, dobila učenica Dea Dvekar, za koju je Iva zaključila kako je upravo ona "Ivana" iz "8 lajkova".

Uživali smo u opuštenoj atmosferi i otvorenom razgovoru, a književnica je školskoj knjižnici darovala i dva primjerka knjige. Učenici su knjigu odmah poželjeli pročitati i upoznati se s ovom vrlo kreativnom knjižničarkom i spisateljicom.

U nastavku pročitajte Ivinu biografiju, a putem fotografija pogledajte i kako nam je bilo na ovom vedrom susretu!

Hvala Ivi na druženju i radujemo se novim književnim susretima u našoj školi!


 

[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu 2022. županijska razina
Jasminka Gerin / datum: 26. 4. 2022. 16:24

26.4.2022. učenici naše škole sudjelovali  na županijskom natjecanju Sigurno u prometu 2022. i ostvarili 5. mjesto.


[OPŠIRNIJE]2. kolo Croatian Makers lige
Ivona Šakić / datum: 26. 4. 2022. 09:46

Drugo kolo Croatian Makers lige, održalo se od 21. ožujka do 10. travnja 2022. godine.

U ovom kolu natjecatelji su programirali robota da samostalno prati liniju, vozi između dvije crne linije te ultrazvučnim senzorom detektira prepreku.

Naši učenici su u ekipnom poretku zauzeli 2. mjesto. Ekipu su činili: Noa Rožanković (5.a), Karlo Solomun (5.a), Roko Klindić (3.a), Luis Laki (2.c) i Rea Dalia Tomić (2.c).

U pojedinačnom poretku Noa Rožanković je zauzeo 1. mjesto, a Karlo Solomun 2. mjesto. Mentorice učenicima su učiteljice informatike Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.

Tijekom svibnja održat će se 3. kolo Croatian Makers lige.


[OPŠIRNIJE]RoboKup 2022. županijska razina
Jasminka Gerin / datum: 23. 4. 2022. 16:40

23. travnja 2022. dvije ekipe učenika naše škole s mentoricama Vesnom Majdandžić i Jasminkom Gerin sudjelovale su na županijskoj razini Robokupa 2022. i podjelili 1. i 2. mjesto s učenicima OŠ Novska, Novska.

Robokup je ekipno natjecanje učenika u području elementarne robotike koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi na području Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Natjecateljsku ekipu čine tri učenika od petog do osmog razreda i jedan mentor. Sve aktivnosti provode se uz koordinaciju Hrvatske zajednice tehničke kulture koja će na državnu razinu natjecanja pozvati 20 najuspješnijih ekipa sa županijske razine (60 natjecatelja i 20 mentora).

Državnu razinu Robokupa organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom. Državna razina 15. Robokupa održat će se od 13. do 15. svibnja 2022. u Stubičkim Toplicama.
HZTK će nagraditi sva tri učenika iz pobjedničke ekipe državne razine Robokupa sudjelovanjem na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti.

Kako je bilo u Novskoj pogledajte na poveznici u albumu:

 


[OPŠIRNIJE]Radionice u okviru projekta Sa STEM-om raSTEMo
Ivona Šakić / datum: 15. 4. 2022. 13:24

12. ožujka 2022. u našoj školi predstavljen je projekt Sa STEM-om raSTEMo.
Kroz radionice koje su organizirane, učenici trećih i četvrtih razreda naše škole na zanimljiv su se način upoznali s prirodnoznanstvenim i tehnološkim konceptima te su sudjelovali u praktičnim radovima, pokusima, mikroskopirali pomoću LCD mikroskopa i programirali robota.

Nositelj projekta je Društvo naša djeca Jastrebarsko u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Centrom za kulturu Jastrebarsko.
Fotografije pogledajte na poveznici ispod.

Sa STEMom raSTEMo - MyAlbum


[OPŠIRNIJE]Ponosni smo na njih…
Ivona Šakić / datum: 15. 4. 2022. 12:18

Lucija Ferčić (3.c) i Katjan Lukačević (3.b) su odlični učenici. Osim po uspjehu u školi, oni su poznati i po svojim sportskim postignućima.

Lucija više od četiri godine trenira karate u Športskom karate klubu Tigar Sisak. Vrijedno trenira tri do četiri puta tjedno. Državna je prvakinja u kategoriji 2013. godišta do 32 kg. Proglašena je i sportskom nadom 2021. godine Sisačko-moslavačke županije.

Katjan je prije dvije godine počeo trenirati atletiku. Pet do šest puta tjedno trenira u AK Sisak. Aktualni je državni prvak u višeboju u kategoriji 2011. i 2012. godišta.

Čestitamo Luciji i Katjanu na svim postignutim rezultatima! Želimo im puno uspjeha i dalje!


[OPŠIRNIJE]PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Karolina Čutuk / datum: 13. 4. 2022. 17:29

11. 4. 2022. godine na gradskom stadionu Segesta održane su  sportske igre mladih. Sudjelovali su učenici 2. 3. i 4. razreda u graničaru i trčanju.

Naši učenici 2. razreda pod imenom Crne anakonde osvojili su  zlatnu medalju i put  u Split na finale. 

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Posjet osmih razreda Tehničkoj školi Sisak
Mima Juračak / datum: 6. 4. 2022. 12:55

U utorak, 5. travnja, učenici osmih razreda naše škole imali su jedinstvenu priliku posjetiti Tehničku školu Sisak povodom Dana otvorenih vrata škole. Znatiželjni i uzbuđeni, prošetali smo radionicama koje su za nas pripremili učitelji i učenici Tehničke škole kako bi nas uveli u svijet videoigara, programiranja, robotike, CNC strojeva i kemijskih procesa.

Zahvaljujemo Tehničkoj školi Sisak na inspirativnim prezentacijama i radujemo se novim susretima!

Kako nam je bilo, pogledajte u albumu fotografija:

 

[OPŠIRNIJE]Školska pisanica spremna za uređenje našeg grada
Mima Juračak / datum: 4. 4. 2022. 11:52

Ponosni smo što i ove godine možemo velikom pisanicom uljepšati ulice našeg grada. 

Učenice Anja Leček, Katija Kušan, Marta Ogulinac, Gabrijela Mance, Lea Rom, Lorena Rom i Laura Radinčić prionule su na posao pod vodstvom svog učitelja likovne kulture Ante Krpana i stvorile još jednu proljetnu priču naše škole.

Uskoro će pisanica poći na put do centra grada, a mi se radujemo što ćemo je susresti u šetnjama!

Hvala djevojkama i učitelju Anti na velikom trudu oko pisanice![OPŠIRNIJE]Međunarodni dan dječje knjige u produženom boravku
Mima Juračak / datum: 1. 4. 2022. 16:26

Uoči obljetnice rođenja Hansa Christiana Andersena, 2. 4., kad obilježavamo i Međunarodni dan dječje knjige, učenici produženog boravka naše škole družili su se s knjižničarkom.

Za uživanje u dječjoj knjizi i kreativnoj radionici odabrali smo slikovnicu “Vrlo gladna gusjenica” Erica Carlea. Oduševili smo se debelom, gladnom gusjenicom koja je pojela mnogo više nego što bi mogao jedan od naših učenika ili učenica, da bi se naposljetku pretvorila u lijepog leptira. Zajednički smo izradili gusjenicu i njome ukrasili hodnik škole.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se od 1967. godine, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena, i to u organizaciji Međunarodnog vijeća za knjige za mlade (International Board on Books for Young People – IBBY). Pridružite nam se ovaj vikend u obilježavanju istoga - čitanjem!

 

[OPŠIRNIJE]Dobrodošlica rodama u Lonjsko polje
Mima Juračak / datum: 30. 3. 2022. 16:53

Proljeće u našem području znači i povratak dragih gošći i gostiju - rode se vraćaju s putovanja. Učenici 3. b i 3. c razreda naše škole, povodom ovog važnog događaja, sudjelovali su u radionici u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak.

U ogranku Caprag naši učenici su pod vodstvom knjižničarke Kristine Garibović izrađivali kljunove roda te time i sami, na jedan dan, poveli razgovor na jeziku ovih lijepih ptica.

Učenici su pokazali spretnost i odlično se zabavili! Zahvaljujemo Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak na pozivu i veselimo se novim radionicama.


[OPŠIRNIJE]Online predstava RUR u našoj školi
Ivona Šakić / datum: 25. 3. 2022. 14:14

24. ožujka 2022. godine učenici naše škole imali su priliku pogledati predstavu Zagrebačkog kazališta mladih RUR (puni naziv RURURURUR, kao robotska greška u jeziku) u online formi putem ZKM Vimeo kanala. Predstava je izvedena u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Boom! Teatrom. Inspirirana je slavnim tekstom Karela Čapeka, R.U.R. u kojem je uostalom prvi put prije 100 godina upotrijebljena riječ „robot“.

Na zanimljiv i interaktivan način predstava je učenike povela u budućnost, u svijet nakon ekološke krize, da bi se sve okončalo pravom detektivskom pričom o ubojstvu i potragom za krivcem – čovjekom ili humanoidim robotom.

Nakon predstave učenici su sudjelovali u dramskoj radionici u trajanju od 25 minuta. Radionicu su vodili dramski pedagozi ZKM-ovog Učilišta. Radionica se odvijala putem live streama te su naši učenici u njoj ravnopravno sudjelovali sa gledateljima predstave uživo u kazalištu. Pitanja utjecaja umjetne inteligencije na ljudske živote, te argumentirana rasprava da ili ne umjetna inteligencija u svakodnevnici, koje su njezine dobre, a koje loše strane su teme kroz koje su učenici prolazili tijekom radionice.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz informatike 2022.
Ivona Šakić / datum: 25. 3. 2022. 13:40

 

11. ožujka 2022. godine u OŠ Popovača održano je županijsko natjecanje iz informatike. Našu školu su predstavljala dva učenika petih, sedam učenika šestih te šest učenika sedmih razreda.
Najbolji rezultat u kategoriji  5. razreda ostvario je Noa Rožanković, koji je zauzeo 7. mjesto. Dea Dvekar je osvojila 3. mjesto  i tako bila najbolje plasirana među učenicima šestih razreda naše škole. Emin Škorić je zauzeo 4. mjesto i tako ostvario najbolji rezultat među učenicima sedmih razreda naše škole.
Čestitamo svim učenicima! Mentorice učenicima su bile učiteljice informatike Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.


[OPŠIRNIJE]1. kolo Croatian Makers lige
Ivona Šakić / datum: 25. 3. 2022. 13:09

Početkom ožujka 2022. godine završilo je 1. kolo ovogodišnje CM lige. I ovoga puta ponosni smo na naše učenike koji su sudjelovali.
Ekipno je naša škola osvojila 1. mjesto u regiji Sisak u mlađoj dobnoj skupini. Prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji pripalo je Marti Ogulinac (5.a). Drugo mjesto osvojio je Luka Rajković (4.b), a treće mjesto pripalo je Anti Orešiću (3.b).
Osim učenika koji su osvojili prva tri mjesta natjecali su se i Luis Laki (2.c), Rea Dalia Tomić (2.c), Roko Klindić (3.a), Petra Pakasin (3.a), Ana Bobetko (5.a), Anja Leček (5.a), Bleron Muhadri (5.a) i Noa Rožanković (5.a). Čestitamo svim učenicima!
Mentorice učenicima su učiteljice informatike Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE - FUTSAL DJEČACI OŠ
Jasminka Gerin / datum: 24. 3. 2022. 18:32


24. ožujka 2022. održano je županijsko natjecanje u futsalu za dječake 5 i 6 razreda.

Naši dječaci pod vodstvom učitelja Emira Trklje su osvojili 1. mjesto i ostvarili plasman na poluzavršnicu natjecanja.

Bravo dečki i sretno na poluzavršnici natjecanja.

Snimku finala pogledajte na poveznici: 

https://www.facebook.com/skolski.sportski.smz/videos/1656643271341352


[OPŠIRNIJE]CLIKIS CHEF"S ACADEMY
Karolina Čutuk / datum: 22. 3. 2022. 11:09

https://sisak.hr/energetski-ucinkovite-skolske-kuhinje/

https://healthymealstandard.eu/2022/03/21/odrzan-clikis-i-healthy-meal-standard-chefs-academy/

19. 3.  2022. godine u našoj školi održana je prva edukacija kuhara sisačkih osnovnih škola u sklopu  Euki projekta "CLIKIS NETWORK - CLIMATE FRIENDLY MEALS IN SCHOOL".

 


[OPŠIRNIJE]Predstava “Što tatica radi, uvijek je pravo”
Mima Juračak / datum: 21. 3. 2022. 12:15

Gradsko kazalište Sisak danas je naše učenike 1. 2. i 3. razreda obradovalo predstavom  “Što tatica radi, uvijek je pravo”. Tekst ove dramske igre utemeljen je na bajci H. C. Andersena, a za izvedbu ga je prilagodio Silvije Vadla, koji je i režirao predstavu.

Glumci koji su uprizorili ovu zabavnu priču su Silvije Vadla, Marijana Barišić, Sara Ivić i Dino Blažević. Za scenski pokret pobrinula se Jasminka Petek Krapljan, dok je fantastičnu scenografiju i kostimografiju osmislila dobro poznata sisačka scenografkinja i kostimografkinja Danijela Gotal Grgurač. Za glazbu se pobrinuo glazbenik Saša Tadić.[OPŠIRNIJE]GRADSKO NATJECANJE- FUTSAL DJEČACI OŠ 5. i 6. RAZREDI
Jasminka Gerin / datum: 16. 3. 2022. 18:33

16. ožujka 2022. održano je gradsko-općinsko natjecanje u futsalu za dječake 5. i 6. razreda

Naši dečki su osvojili 2. mjesto i ostvarili  plasman na županijsko natjecanje koje će se održati u Novskoj

Bravo dečki i sretno na županijskom natjecanju!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ISLAMSKOG VJERONAUKA
Karolina Čutuk / datum: 15. 3. 2022. 16:40

15.ožujka 2022. godine u našoj školi održano je  Županijsko natjecanje iz islamskog vjeronauka. 


[OPŠIRNIJE]Uspjesi naših učenika na ovogodišnjem "LiDraNu"
Mima Juračak / datum: 9. 3. 2022. 11:56

U srijedu, 16. veljače 2022. godine, naši učenici su sudjelovali na Smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Grada Siska, Lekenika, Martinske Vesi i Sunje, u organizaciji Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak, a u prostoru Osnovne škole 22. lipnja Sisak.

Osnovna škola „Braća Bobetko“ Sisak na ovoj je smotri sudjelovala u tri kategorije: dramsko stvaralaštvo (monolog), kategoriji u kojoj je naša učenica 6. b razreda, Tara Buinac, odlično odglumila scenu iz knjige „Ja sam Akiko“ Stefana Tićmija te svojim nastupom zaslužila mjesto na županijskoj razini natjecanja. Tara je oduševila žiri svojim nastupom te joj želimo puno sreće 18. ožujka u Novskoj, gradu u kojem će se odviti županijska razina „LiDraNa“.


[OPŠIRNIJE]Sretan Međunarodni dan žena!
Mima Juračak / datum: 8. 3. 2022. 11:37

Učenici i djelatnici naše škole žele vam sretan Međunarodni dan žena!

 

Učenici 3. a razreda, pod vodstvom svoje učiteljice Refike Omerćehaić, ocrtavali su simbole koje vežemo uz Dan žena. Rezultat pogledajte u albumu fotografija (klik na sliku):


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz tehničke kulture
Karolina Čutuk / datum: 7. 3. 2022. 09:38

4. 3. 2022. godine u našoj školi održano je županijsko natjecanje iz tehničke kulture.

https://www.smz.hr/aktualno/9262-zupanijsko-natjecanje-mladih-tehnicara-3


[OPŠIRNIJE]Školski fašnik
Mima Juračak / datum: 7. 3. 2022. 08:52

I ove smo godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, obilježili omiljenu aktivnost svih onih koji u sebi žude postati netko drugi - barem na jedan dan.

Naši su učenici, ali i učitelji, pokazali kreativnost i skrivene želje na još jednom školskom fašniku koji se održao 1. ožujka u našoj školi. Svaki razred odabrao je najbolju masku razreda, nakon čega je stručni žiri odabrao i pobjednika svake generacije.[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta 2022.
Ivona Šakić / datum: 7. 3. 2022. 08:20

Nizom različitih aktivnosti na redovnoj, izbornoj i izvannastavnoj nastavi informatike i ove godine obilježili smo Dan sigurnijeg interneta.

Učenici su stvarali različite digitalne materijale s temom sigurnosti na internetu te razgovarali i raspravljali o problemima s kojima se susreću,  kako se zaštiti i kako se primjereno ponašati u virtualnom svijetu.

Učenici nižih razreda zaigrali su poučnu igru Dabrica Darka otkriva digitalni svijet, a učenici viših razreda igru Dabrica Darka otkriva kako ostaviti dobre digitalne tragove. Sudjelovali su i rješavanju izazova Interland te u učeničkoj Potrazi za boljim internetom 2022. koju je organizirala udruga Suradnici u učenju. Učenici viših razreda izrađivali su i programe sa sigurnim lozinkama.

Učenici drugih i trećih razreda na izvannastavnoj aktivnosti Mali informatičari natjecali su se u kvizu znanja o sigurnosti na internetu.

Sve provedene aktivnosti imaju za cilj poučavati djecu osnovama digitalnog građanstva i sigurnosti kako bi mogli pouzdano istraživati internetski svijet.

Fotografije pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u kvizu o sigurnosti na internetu kroz eTwinning projekt Safer Internet Day 2022.
Ivona Šakić / datum: 4. 3. 2022. 13:01

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta učenici drugih i trećih razreda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Mali informatičari natjecali su se u kahoot kvizu o sigurnosti na internetu. Uspješniji su bili učenici drugog razreda.

Prvo mjesto osvojila je Ana Valešić (2.b). Drugo mjesto pripalo je Anti Gavriću (2.b), a treća je bila Najla Škorić (2.a).

Važno je napomenuti kako su Mali informatičari uključeni u eTwinning projekt Safer Internet Day 2022. te su u okviru tog projekta sudjelovali i u raznom drugim aktivnostima obilježavanja Dana sigurnijeg interneta kroz suradnju s partnerskim školama projekta.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE - FUTSAL DJEČACI OŠ
Jasminka Gerin / datum: 1. 3. 2022. 16:44

1. ožujka 2022. održano je županijsko natjecanje u futsalu za dječake.

Naši dječaci pod vodstvom učitelja Emira Trklje su osvojili 1. mjesto i ostvarili plasman na državno natjecanje koje će se održati u Poreču 30. ožujka 2022.

Bravo dečki i sretno na državnom natjecanju.

Snimku finala pogledajte na poveznici:  https://www.facebook.com/skolski.sportski.smz/videos/372656331065694


[OPŠIRNIJE]Naši učenici u velikom broju pozvani na županijsko natjecanje iz informatike
Ivona Šakić / datum: 1. 3. 2022. 08:42

I ove godine najmasovnije školsko natjecanje u našoj školi je bilo ono iz informatike. Na školskom natjecanju sudjelovalo je 33 učenika 5., 6. i 7. razreda.

Ponosni smo na rezultate koje su postigli na školskom natjecanju.
Učenici pozvani na županijsko natjecanje su:
5. razred: Anja Leček i Noa Rožanković
6. razred: Lenny Lugonić, Sara Pašić, Leona Matanović, Dea Dvekar, Lukrecija Krečun, Lana Milajčić i Valentino Jurković
7. razred: Gabriel Jerić, Imran Halilović, Robert Milajčić, Kenan Žmirić, Emin Škorić i Donika Muhadri
Za natjecanja se pripremaju uz učiteljice informatike Jasminku Gerin, Vesnu Majdandžić i Ivonu Šakić.
Županijsko natjecanje će se održati u Popovači 11.3.2022. godine.

Sretno!
 


[OPŠIRNIJE]Održane radionice „Obrazovane Romkinje, osnažene romske zajednice“ u Sisku
Karolina Čutuk / datum: 24. 2. 2022. 16:47

https://bit.ly/356sCTV


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O PREGLEDU DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.
Željka Mikić Kraker / datum: 24. 2. 2022. 11:01

RASPORED PREGLEDA DJECE PRIJE UPISA U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023.

MJESTO ODRŽAVANJA PREGLEDA DJECE: Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, Služba za školsku medicinu

BIVŠI PROSTOR WELLNESS INDI, Sisak, Ulica Nikole Tesle 10

PERIOD OD 21. 03. - 01.06.2022.

VRIJEME ODRŽAVANJA PREGLEDA DJECE:

PONEDJELJKOM I SRIJEDOM

OD 8-13 SATI

ČETVRTKOM

OD 16-18:30 SATI

 KONTAKT TELEFON  TEL: 098/587-235


[OPŠIRNIJE]Osmaši posjetili Vukovar
Karolina Čutuk / datum: 23. 2. 2022. 14:02

Dana 14. veljače 2022. godine učenici osmih razreda naše škole posjetili su
 grad Vukovar. Obišli su grad  i slušali predavanja u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata CDR Vukovar. Posjetili su gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture. U kasnim večernjim satima vratili su se svojim domovima puni dojmova o Domovinskom ratu. 


[OPŠIRNIJE]Valentinovo u knjižnici
Mima Juračak / datum: 15. 2. 2022. 19:15

Valentinovo u nama budi brojne emocije – ljubav ne mora biti samo ona romantična. To može biti i ljubav prema prijateljima, članovima obitelji, učiteljima, kao i kućnim ljubimcima ili jednostavno – ljubav prema sebi.

U knjižnici smo povodom Valentinova organizirali mali nagradni natječaj pomoću kojeg smo željeli prikupiti što više lijepih ljubavnih pisama ili pjesama. Učenici su prionuli na posao i kroz tjedan dana donosili svoje uratke knjižničarki, nakon čega je ona imala težak zadatak – odabrati pobjednike.


[OPŠIRNIJE]Edukativni program "Zero waste - Budi dio igre - Sačuvajmo naš planet"
Jasminka Gerin / datum: 15. 2. 2022. 17:22

 

Učenici naše škole osvojili 1. i 2. mjesto u Edukativnom programu "Zero waste -  Budi dio igre - Sačuvajmo naš planet" koje su prvi put organizirale Sportske igre mladih u suradnji sa Školskim sportskim savezom grada Siska i Zajednicom  sportskih udruga grada Sisk​a.


[OPŠIRNIJE]VIDEO O SAMOTESTIRANJU
Karolina Čutuk / datum: 14. 2. 2022. 09:40


[OPŠIRNIJE]Upute za uporabu - HIGHTOP testa za samotestiranje
Jasminka Gerin / datum: 11. 2. 2022. 11:36

Poštovani roditelji,

u prilogu pod opširnije su Upute za uporabu - HIGHTOP testa za samotestriranje, obavijest za roditelje "Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog testiranja učenika i obrazac   "Provođenje mjere samotestiranja SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima".

 


[OPŠIRNIJE]GRADSKO NATJECANJE- FUTSAL DJEČACI OŠ
Jasminka Gerin / datum: 7. 2. 2022. 20:57

7. veljače 2022. održano je gradsko-općinsko natjecanje u futsalu za dječake.

Naši dečki su osvojili 1. mjesto i ostvarili  plasman na županijsko natjecanje koje će se održati u Lipovljanima 1. ožujka 2022.

Bravo dečki i sretno na županijskom natjecanju!


[OPŠIRNIJE]Minecraft natjecanje "Božićni simboli"
Ivona Šakić / datum: 1. 2. 2022. 09:42

Microsoft Hrvatska i Digital School iz Slovenije organizirali su natjecanje u Minecraft Education Editionu pod nazivom „Božićni simboli“. Učenici su radili u skupinama od najviše 5 učenika. Svaki od učenika u grupi trebao je izgraditi jedan od sljedećih božićnih simbola: Djeda Mraza, božićno drvce, božićnog soba, božićnog vilenjaka i božićnu čarapu.
Naša škola je sudjelovala s 14 ekipa od drugog do osmog razreda. Bili smo jedna od  32 škole na natjecanju.
Po broju ekipa, naša škola je bila među najbrojnijima. Mentorice učenicima su bile učiteljice informatike: Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.
Iako ovaj puta nismo među prva tri osvojena mjesta, veselimo se novim zadacima, natjecanjima i izazovima u Minecraftu.
Pod opšrnije pogledajte radove naših učenika.


[OPŠIRNIJE]Diplome i pohvalnice za pretkolo CM lige
Ivona Šakić / datum: 20. 1. 2022. 11:56

Već smo pisali kako su naši robotičari na pretkolu Croatian Makers lige (CM lige) osvojili  1. mjesto u ekipnom poretku regije Sisak.
Ovih dana na adresu naše škole stigle su diplome za one učenike koji su u pojedinačnoj kategoriji osvojili prva tri mjesta kao i pohvalnice za sve učenike koji su sudjelovali na pretkolu.

Ponosni smo na naše učenice koje su zauzele sva tri prva mjesta u pojedinačnoj kategoriji: Ana Bobetko (5.a) – 1. mjesto, Marta Ogulinac (5.a) – 2. mjesto i Petra Pakasin (3.a) – 3. mjesto.

Pohvalnice su dobili i svi učenici koji su sudjelovali na pretkolu i činili našu ekipu. To su: Luis Laki (2.c), Rea Dalia Tomić (2.c), Roko Klindić (3.a), Ante Orešić (3.b), Luka Valešić (4.a), Luka Rajković (4.b), Bleron Muhadri (5.a), Noa Rožanković (5.a) i Karlo Solomun (5.a).
Za natjecanje su ih pripremale učiteljice informatike: Jasminka Gerin, Vesna Majdandžić i Ivona Šakić.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekti u nastavi informatike
Ivona Šakić / datum: 20. 1. 2022. 11:52

Ove školske godine učenici 2., 3., 5. i 6. razreda kroz izbornu i redovnu nastavu informatike s učiteljicama Jasminkom Gerin, Vesnom Majdandžić i Ivonom Šakić sudjeluju u dva eTwinning projekta. To su Webučionica 2.0/Webclassroom i Moja kreativna i zabavna učionica.    

Cilj ovih projekata je razvijati digitalna znanja i vještine kod učenika korištenjem različitih programa i aplikacija, poticati učenike na razvoj informacijsko-komunikacijskih kompetencija,  učiti ih kako učiti, razvijati socijalne i građanske kompetencije te razvijati poduzetnost i inicijativnost.     


[OPŠIRNIJE]Pretkolo Croatian Makers lige
Ivona Šakić / datum: 12. 1. 2022. 11:33

Ove školske godine naša škola sudjeluju u natjecanju Croatian Makers lige. Liga je dio projekta Croatian Makers koji je pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Liga za cilj ima omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.
Našu školu su predstavljali učenici od drugog do petog razreda koji su se pripremali uz stručno vodstvo učiteljica informatike Jasminke Gerin, Vesne Majdandžić i i Ivone Šakić.

Na pretkolu koje je održano u prosincu 2021. godine naši učenici su u okviru regije Sisak zauzeli ekipno prvo mjesto. Vrijedno nastavljaju s radom i pripremama za  sudjelovanje u predstojećim kolima natjecanja.


[OPŠIRNIJE]"Orašar nam priča priču" - blagdanska radionica u školskoj knjižnici
Mima Juračak / datum: 23. 12. 2021. 17:49

Blagdansko ozračje školske knjižnice Osnovne škole „Braća Bobetko“ Sisak ove godine inspirirano je poznatom pričom „Orašar“. Učenici razredne nastave kroz prosinac su sudjelovali u kreativnoj tematskoj radionici, pri čemu su se upoznali s novom knjižničarkom i posjetili školsku knjižnicu. Učenici od 1. do 3. razreda su nakon slušanja priče ocrtavali motive koji su im ostali u sjećanju. Učenici 4. razreda uživjeli su se u uloge pisaca i ilustratora, stvorivši kratke priče u kojima su glavni likovi bili oni sami, a pridružio im se i orašar.

Učenici su se potrudili – uspjeli smo pridobiti čak i one koji inače baš i ne vole crtati. Radovi su živopisni, kao i dječja mašta. Nadamo se da će vam se svidjeti naša virtualna izložba učeničkih radova, koju prati poznata glazba iz baleta glazbenog velikana P. I. Čajkovskog.

Radujemo se novim radionicama u našoj školskoj knjižnici!

 


[OPŠIRNIJE]Sretan Božić i Nova godina!
Ivona Šakić / datum: 20. 12. 2021. 18:04


[OPŠIRNIJE]Čestitka
Karolina Čutuk / datum: 20. 12. 2021. 11:07


[OPŠIRNIJE]Sat kodiranja (Hour of Code)
Ivona Šakić / datum: 19. 12. 2021. 14:23

Ove godine Sat kodiranja (Hour of Code) proveden je od 6. do 12. prosinca. I ovaj puta učenici naše škole na satovima informatike uz učiteljice Jasminku Gerin, Vesnu Majdandžić i Ivonu Šakić uključili su se u obilježavanje.
Koristeći zanimljive aktivnosti na stranici https://hourofcode.com/hr/learn rješavali su različite zabavne zadatke, a pri tome stvarali i slagali svoje programske kodove.


[OPŠIRNIJE]Blagdanski štand Učeničke zadruge "Leptirići"
Mima Juračak / datum: 15. 12. 2021. 13:33

Učenička zadruga „Leptirići“ u našoj školi aktivno djeluje od 2017. godine. Blagdansko vrijeme u našim zadrugarima budi kreativan, ali i onaj poduzetnički duh, stoga tjednima unaprijed osmišljavaju odlične proizvode koje će izložiti na blagdanskom stolu naše škole.

Kvalitetno osmišljavanje i prezentacija proizvoda uče se od malih nogu, a naši učitelji tu su kako bi učenike vodili kroz čitav proces. Voditelj Učeničke zadruge „Leptirići“, učitelj likovne kulture, Ante Krpan, kao i učiteljica hrvatskoga jezika, Katarina Dobrenić, ove su godine osmislili šarenu priču ispunjenu različitim darovima – bilo je tu divnih slika u tehnici veza koncem, praktičnih, ekološki osviještenih i divno oslikanih torbi za kupovinu, biljaka posađenih u unikatne posude, elegantnog nakita i s ljubavlju ukrašenih kuglica.


[OPŠIRNIJE]Radionica Gradskog muzeja Sisak u našoj školi
Mima Juračak / datum: 14. 12. 2021. 11:33

Gradski muzej Sisak svake nas godine obraduje radionicama i aktivnostima za naše učenike. U utorak, 14. prosinca 2021. godine, prve razrede naše škole, kao i učenike našeg produženog boravka, posjetio je Marijan Bogatić, viši muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak te učenicima pripremio kreativnu radionicu izrade blagdanskih ukrasa.


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan
Mima Juračak / datum: 10. 12. 2021. 16:27

Program Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka obilježili smo 7. prosinca 2021. godine, povodom dana kojim ističemo svetoga Ambrozija, zaštitnika pčela, pčelara i proizvođača voska.

Vlada Republike Hrvatske usvojila je program „Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2021. godinu“ koji provodi Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu u prvim razredima osnovnih škola na području cijele Republike Hrvatske. Grad Sisak i ove se godine prijavio na javni poziv te sudjeluje u ovom važnom nacionalnom projektu.


[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola u našoj školi
Mima Juračak / datum: 7. 12. 2021. 16:47

Prosinac je poseban mjesec. Uređujemo našu školu povodom blagdana, a dočekujemo i prvog blagdanskog gosta – svetoga Nikolu. U ponedjeljak, 6. prosinca 2021. godine, povodom blagdana Svetoga Nikole, posjetio nas je ovaj uvijek dobrodošao gost i podijelio učenicima slatke znakove pažnje. Naši su učenici ove godine bili zaista dobri, tako da za dobro poznatim pratiocem svetoga Nikole, Krampusom, nije bilo potrebe.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje u rješavanju sudoku zadataka
Ivona Šakić / datum: 6. 12. 2021. 14:36

Hrvatska Mensa, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirala je po prvi puta Natjecanje u rješavanju sudoku zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola.

Školsko natjecanje  održano je 25. listopada 2021. godine na kojem su sudjelovali i učenici drugih i trećih razreda naše škole: Lota Princ (2.b), Ana Valešić (2.b), Roko Klindić (3.a), Petra Pakasin (3.a), Leona Prerad (3.a) i Ante Orešić (3.b) te ostvarili zapažen rezultat.  
Za natjecanje ih je pripremala učiteljica informatike Ivona Šakić.


[OPŠIRNIJE]Međunarodno natjecanje Dabar 2021.
Vesna Majdandžić / datum: 1. 12. 2021. 12:49

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje.

Među 10% najboljih učenika u Republici Hrvatskoj su i učenici naše škole: Rea Dalia Tomić (2.c), Alan Foštagić (4.a), Sara Pašić (6.b) i Matias Jurišić (6.b). Čestitamo na izvrsnom uspjehu i osvajanju zlatne diplome!


[OPŠIRNIJE]Zdrav objed svima 5
Karolina Čutuk / datum: 29. 11. 2021. 10:23

I ove školske godine naša škola uključena je u projekt sufinanciran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Mima Juračak / datum: 17. 11. 2021. 16:21

U srijedu, 17. studenog 2021. godine, učitelji i učenici Osnovne škole „Braća Bobetko“ Sisak obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Učenici su s učiteljima na satu razgovarali o ovom važnom datumu naše povijesti, a kroz dan su se, poštujući sve epidemiološke mjere, zaputili u prostor ispred škole te zapalili lampione kojima su oblikovali riječ „Vukovar“.

Tako smo se priključili prigodnoj akciji „I u mom gradu Vukovar svijetli“, koju svake godine koordiniraju učitelji povijesti, Hrvoje Drvodelić i Ivana Bušić.[OPŠIRNIJE]UPUTE ZA SPREČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.
Karolina Čutuk / datum: 8. 11. 2021. 14:34

[OPŠIRNIJE]CRVENI NOSOVI
Karolina Čutuk / datum: 8. 11. 2021. 10:45

29. listopada Crveni Nosovi razveselili su naše učenike od 1. do 4. razreda. Nakon dugo vremena u školi se čuo glasan smijeh.

Hvala ima od heart!


[OPŠIRNIJE]Jesen u Sisku
Karolina Čutuk / datum: 25. 10. 2021. 14:57

23. listopada u srcu grada po prvi puta organizirana je manifestacija „Jesen u Sisku“. Uz bogati program i gastro ponudu, naše kuharice pripremile su u školskoj kuhinji bučnicu,  koju su vrlo brzo besplatno podijelile.  Uz našu školu bučnicu su radile i kuharice iz OŠ Budaševo - Topolovac – Gušće kao dio predstavljanja Healty Meal Standard certifikata kojeg je grad Sisak osigurao za sve osnovne škole i vrtiće grada Siska. 


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan programiranja
Jasminka Gerin / datum: 22. 10. 2021. 23:00

U projektu Europski tjedan kodiranja od 8. – 23. listopada 2021.  sudjelovali su učenici od 1. do 8. razreda, učili su programirati i shvatiti svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširili su svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija, te razvijali vještine i sposobnosti kako bi istraživali nove ideje i bili inovativni. Učenici su kodirali uz pomoć robota-miša, online interaktivnih simulacija i micro:bit-a te stvarali programe u programskom jeziku Scratch.


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo "Dane kruha"
Karolina Čutuk / datum: 19. 10. 2021. 13:46

Vrijedne mame, bake pa i sami učenici opet su pokazali svoju maštovitost, kreativnost i od kruha, peciva napravili prava mala umjetnička djela. U holu škole izloženi su fini , mirišljivi proizvodi , neki poslije pojedeni, a veliki dio izložen je na Gradskoj tržnici na centralnoj proslavi Dana zahvalnosti za plodove zemlje


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]Jasminka Gerin i Vesna Majdandžić među 511 najboljih učitelja u Hrvatskoj
Karolina Čutuk / datum: 7. 10. 2021. 18:23

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika,  suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.), Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021.
Među 511 nagrađenih učitelja su i naše dvije učiteljice savjetnice, Jasminka Gerin, dipl. ing i Vesna Majdandžić, prof.

U povodu međunarodnog Dana učitelja 5. listopada 2021. godine prof. dr. sc. Radovan Fuchs virutalno se obratito s čestitkom nagrađenim odgojno-obrazovnim djelatnicima.

Čestitamo im od heart


[OPŠIRNIJE]"Skok u znanost"
Karolina Čutuk / datum: 5. 10. 2021. 18:46

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak, Dječji odjel, Ogranak Caprag od 25.9. do 29.10.2021. god. po 9. puta organizira projekt „ Skok u znanost „ uz podršku Ministarstva kulture.

Učenici 3.a i 3.c razreda u pratnji svojih učiteljica Refike Omerćehaić i Ines Baleta 5.10.2021.god. prisustvovali su na jednoj prezentaciji i predavanju pod nazivom „ Izrada računalnih igrica „ koju je održao doc.dr.sc Jakov Baleta, profesor na Metalurškom fakultetu Sisak.

Profesor je na zanimljiv i učenicima toga uzrasta prihvatljiv način prezentirao, približio i poučio  izradi jednostavnijih računalnih igrica.

Uz zajedničko druženje i aktivno stvaranje video igrice i asistenciju profesora Balete vrijeme je brzo proteklo.

Učenici su se u školu vratili sretni i bogatiji za jedno novo znanje i iskustvo.


[OPŠIRNIJE]Znanstveni piknik
Karolina Čutuk / datum: 23. 9. 2021. 20:36

23.9. 2021. učenici naše škole posjetili su Park znanosti Oroslavlje. Na zanimljiv način voditelj Parka prezentirao je eksponate, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije. Nakon zanimljivog obilaska učenici su sudjelovali u radionici izrade Newtonovog njihala. 8 ekipa je uspješno izradilo i prezentiralo njihalo.


[OPŠIRNIJE]Biciklijada
Karolina Čutuk / datum: 21. 9. 2021. 18:40

20.9.2021 u Europskom tjednu mobilnosti naša škola organizirala je u suradnji s Industrijsko obrtničkom školom Sisak  „ Biciklijadu“.  Ovo je druga  „Biciklijada“ koju smo organizirali povodom Europskog tjedna mobilnosti, prva je bila 2019. godine . Prije polaska policajac koji je bio u pratnji održao je predavanje o sigurnosti  na cesti biciklista.  Sudjelovalo je 25 učenika  u pratnji 8 učitelja. Vozili smo se do Šašne grede te posjetili „ Aeroklub Sisak“.  Učitelji koji su organizirali i vodili naše učenike“ su Jasminka Gerin, Mihael Mikić i Emir Trklja.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI AUTOBUS
Irena Horvat / datum: 13. 9. 2021. 12:51

Dragi roditelji i učenici,

obavještavamo vas kako školski autobus ovaj tjedan vozi sljedećim rasporedom:

POLAZAK U ŠKOLU

13:40 (predmetna nastava) - polazak iz Capraških poljana

13:50 (razredna nastava) - polazak iz Crnca

POVRATAK IZ ŠKOLE

17:25 (učenici koji imaju 4 školska sata) - povratak u Capraške poljane i Crnac

18:55 (učenici koji imaju 5 ili 6 školskih sati) - povratak u Capraške poljane i Crnac

 

Srdačan pozdrav!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju